Ήλια Αιδηψού στη Β.Εύβοια – Ενας επίγειος Παράδεισος!

Greek English Romanian Russian French Italian German Spanish Portuguese Serbian Dutch Czech Danish Polish Bulgarian Yiddish Chinese (Traditional)

Τα Ήλια είναι ένας  γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός στους πρόποδες του όρους Τελέθριο, ΝΑ της Αιδηψού, σε απόσταση 8 χλμ. με πεντακάθαρη θάλασσα, μικτά (ιαματικά-θαλασσινά) μπάνια και χωρίς υγρασία. Πήρε το όνομα του από το ναό του Ηλίου Απόλλωνα (όπου και το Μαντείο του Σελινοντίου Απόλλωνα) που ήταν κτισμένος ψηλότερα στο όρος Τελέθριο.

Τα Ήλια αποτελούν ιδανική επιλογή διακοπών, συνδυάζοντας την ηρεμία του γραφικού χωριού, την πεντακάθαρη θάλασσα και το καλό φαγητό, στο λιμανάκι του οικισμού με το παραδοσιακό χρώμα, τα ψαροκάικα και τις ταβέρνες δίπλα στο κύμα.

Στα Κάτω Ήλια εκβάλει το Ηλιόρεμα, που κατεβαίνει βόρεια από τη Μονή του Αγίου Γεωργίου. Ο οικισμός, που άρχισε να αναπτύσσεται τουριστικά τα τελευταία χρόνια, διαθέτει πολύ όμορφη παραλία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.

Ήσυχο και φιλόξενο δέχεται κάθε καλοκαίρι παραθεριστές, που αγαπούν την ηρεμία. Ο τουρίστας μπορεί να φιλοξενηθεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και γκαρσονιέρες και να απολαύσει ποικιλίες θαλασσινών, που με τόση μαεστρία οι επαγγελματίες του προσφέρουν. Εδώ ο επισκέπτης έχει τη χαρά να ηρεμεί, αλλά και να ξεφαντώνει, αν το θέλει, στα κέντρα διασκέδασης της περιοχής. Καταφύγιο για υποβρύχιους αλλά και παράκτιους ψαράδες που διαλέγουν αυτό το χόμπι για να περάσουν ευχάριστες στιγμές ξεκούρασης. Τοπικό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας 17 Ιουλίου.

Στα Ήλια υπάρχουν και ιαματικές πηγές. Οι πηγές έχουν θερμοκρασία 40 βαθμούς Κελσίου και αναβλύζουν σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας. Το νερό τρέχει κάτω από τα χαλίκια της ακτής και η παρουσία του γίνεται αισθητή από το ερυθρό ίζημα που αποτίθεται και από την αυξημένη θερμοκρασία. Οι λούσεις γίνονται μέσα σε λάκκους, που ανοίγονται στην ακτή.

Οι λάτρεις της τετρακίνησης και της πεζοπορίας μπορούν να αρχίσουν τις εξορμήσεις τους από τον οικισμό προς τους δασικούς δρόμους που οδηγούν στο Τελέθριο όρος, στα Ανω Ήλια και στην Μονή του Αγίου Γεωργίου. Αξίζει να επισκεφθείτε το δάσος στο βουνό Βαλάντι σε υψόμετρο 883 μέτρων με βελανιδιές, κουμαριές και πολλά τρεχούμενα νερά.

Πηγές : Δήμος Αιδηψού, servitoros.gr

Φωτογραφίες απο τα Ηλια Αιδηψού

Ilia Mare Hotel Newsletter

Γραφτείτε σήμερα στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές! Με την εγγραφή σας γίνεστε αυτόματα μέλος του Ilia Mare Club!

Επιθυμώ να λαμβάνω εκπτωτικές προσφορές στο email μου!

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.